Kenderaan Mewah Putera Di Raja Arab Saudi Putera Al Waleed Bin Talal

Putera Al Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud adalah keluarga di raja Arab Saudi yang merupakan pengerusi dan ketua pegawai eksekutif Syarikat Kingdom Holding(KHC). Beliau adalah salah seorang lelaki terkaya di dunia, dengan nilai bersih kewangannya berjumlah kira-kira $ 20 bilion.
 Kemewahan beliau membolehkan beliau memiliki pelbagai jenis kenderaan yang luar biasa yang kita hanya boleh bermimpi untuk memilikinya. Berikut adalah beberapa kenderaan Putera Al Waleed bin Talal.

Motosikal DucatiBeliau membayar $ 4.800.000 untuk Ducati yang diselaputi seluruhnya dengan berlian dan kristal Swarovski. Sebuah Ducati, dengan sendirinya, sudah boleh menarik perhatian penonton apatah lagi ditambah dengan berlian sudah tentu mempunyai kesan tarikan yang hebat. Malah kehadiran semata-mata Putera Al- Waleed mungkin cukup untuk membuat orang berhenti dan melihat.

Mercedes Benz SL 600 (Special Edition )


Selepas mendapat kereta ke-37 beliau, Putera Al waleed memutuskan untuk memiliki sesuatu yang istimewa untuk ke-38 beliau lalu membeli sebuah Mercedes Benz SL 600 dengan harga $48.000.000. Hmm, bunyinya biasa, kan? Tetapi, beliau telah menempah mercedes bukan yang biasa tu. tetapi yang bertatahkan berlian di seluruh kereta. Beliau menambah beberapa kristal Swarovski hanya untuk menjadikannya lebih menarikBerlian diselaputi bukan sahaja di dalam badan kereta, tetapi juga dalam tailpipe itu, roda rim, logo, pintu mengendalikan. Ia telah diperkenalkan di Dubai semasa ulang tahun syarikat pembuat kereta itu. Menurut laporan, sesiapa yang menyentuhnya akan dikenakan denda $1000.

Sports Cars (Ferraris and Lamborghinis)Beliau mempunyai koleksi beberapa Lamborghinis dan Ferrari. Mennurut laporan, beliau telah memiliki kira-kira 300 daripada kedua-dua jenis kereta sukan popular ini. Memiliki salah satu keindahan merah dengan bunyi enjin bergema dengan padang yang tinggi tersendiri adalah hasrat utama pencinta kereta. Nah, Putera Al Waleed mempunyai beberapa Ferrari ini, bermakna dia telah berkali-kali memenuhi hasrat beliau kan??

Rolls Royce Phantom

Rolls Royce Phantom

Kereta itu mempunyai panel dengan kayu oak, lengkap dengan televisyen LCD set, kawalan penyaman udara untuk kedua-dua tempat duduk depan dan belakang, sensor untuk penghuni, dan simpanan untuk champagne Perancis asli. Kemewahan ciri kereta ini dan rekabentuk adalah pelengkap sempurna kepada imej dan gaya hidupnya.Kingdom 5KR


Kapal layar yang dinamakan Kingdom 5KR, untuk firma pelaburan dan nama anak-anaknya, berukuran 282 kaki dan dilengkapi lantai tarian, pawagam peribadi, bilik biliard, dan bilik tidur mewah untuk sejumlah besar tetamu. Beliau kini sedang menunggu penghantaran kapal layar barunya, yang sepatutnya tiba sekitar tahun 2014. Pada 557 kaki, ia akan menjadi kapal layar ketiga terbesar di dunia dengan anggaran kos $ 500 juta.


Private Airbus A380


Beliau juga membeli Airbus 380, hanya untuk menyebarkan kekayaannya sekitar pengeluar pesawat utama. Airbus A380 mengandungi garaj untuk kereta Rolls Roycenya, dewan konsert, mandian Turki dan boardroom yang mempunyai paparan imej holografik. Laporan menyatakan kos menyesuaikan Airbus A380 beliau menelan belanja $ 500 juta.~Sumber