MENAKJUBKAN!!! Rekaan Unik Rumah Terapung Di Selatan Australia (14 GAMBAR)

Keunikan rekaan sebuah rumah sewa mewah yang seakan- akan terapung di atas laut benar- benar mengujakan pengunjung di pantai selatan Australia. Rumah sewa terapung hasil ciptaan Syarikat Senibina F2 Australia jika dilihat sekilas pandang memang seolah-olah terapung di permukaan lautan hanya dihubungkan dengan sebuah jambatan sahaja. Memang agak unik dan menarik.

Namun, jika di amati dari sudut lain, bangunan tersebut sebenarnya dibina di atas sebatang tiang yang agak tinggi iaitu setinggi 40m (atau kira-kira 130 kaki).  Ketinggian tiang yang membantu mencipta ilusi yang sempurna. 

Pengunjung akan dapat menyaksikan pelbagai pemandangan sekitar Pantai Fairhaven dan Great Ocean Road yang terletak di bawahnya yang amat menakjubkan sebaik sahaja mereka menyeberangi jambatan ke bangunan tersebut.  

Difahamkan kos penginapan semalaman di rumah sewa ini agak mahal iaitu antara AUD $ 440 hingga AUD $ 1,220, tetapi yang pastinya setiap pengalaman dan suasana manis di sana agak berbaloi dengan kos tersebut apatah lagi untuk sebuah percutian romantis.


Bahagian dalaman rumah terapung yang agak eksklusif.