Cara Memutihkan Kulit Wajah Secara Semulajadi.

Kecantikan adalah sesuatu yang dititikberatkan oleh kaum wanita di seluruh dunia. Bagi sebahagian wanita, memiliki kulit putih yang mulus merupakan sebahagian daripada kecantikan. Untuk itu, ramai wanita sanggup melakukan apa jua cara untuk memiliki kulit yang putih dan gebu, sama ada menggunakan teknik moden yang menelan ribuan ringgit.

Menurut Buku Top 10 Home Remedies terdapat pelbagai cara semulajadi untuk mendapat kulit wajah putih yang mana ianya tidak langsung menelan belanja yang besar apatah lagi memberi kesan negatif pada wajah iaitu hanya menggunakan bahan semula jadi. 

~ Perbanyak Air
Air membantu meningkatkan kelembapan kulit. Untuk itu, minumlah sekurang-kurangnya 8 gelas per hari agar pengambilan cecair tubuh tidak kurang dan selalu terjaga. Dengan pola hidup seperti ini, anda akan merasakan bahawa kulit anda mula lembab, cerah dan awet muda.

~ Perbanyak Makanan bervitamin A dan C
Selain air, pengambilan makanan lain yang mengandungi vitamin a dan c juga penting untuk membantu memutihkan kulit dari dalam. Diantara makanan yang boleh memutihkan kulit adalah lobak, betik, tomato, kiwi, bayam, strawberry, teh hijau dan kacang soya. Makanan-makanan ini berperanan dalam kesihatan kulit kerana mempunyai kandungan vitamin A dan C.sumber : Top 10 Home Pemulihan, Rabu (15/10/2014).