UNIK!! Kilang sabun Nabulsis di Tebing Barat, Palestin (11 Gambar)


Walaupun sering menjadi mangsa serangan Tentera Zionis Yahudi namun, bumi barakah Palestine masih bersemarak dengan pelbagai keajaiban dan rahsia yang pasti amat mengkagumkan.  Kesengsaraan dan keutuhan semangat dan takwa dalam diri warga palestine menyebabkan mereka mampu menggunakan akal dengan begitu kreatif dan berjaya. 

Terbaharu adalah berkenaan kemampuan penduduk palestine menjayakan kilang sabun Nabulsis di Tebing Barat, Palestin secara manual. Sabun Nabulsis merupakan antara sabun terbaik di dunia yang hanya boleh didapati di Palestin.

Kalau bukan kerana penjajahan dan serangan pengganas Israel, keterlibatan kuasa-kuasa Barat, dayusnya negara-negara Arab yang berjiran dan lalainya Persidangan Negara-negara Islam serta sekatan terhadap Palestin, nescaya bumi yang diberkati ini akan berkembang maju dan pesat dengan hasil dan produk dalam negeri untuk dieksport.

Justeru itu, tugas kita semua sebagai umat islam yang prihatin adalah dengan tetap memberi bantuan dan sokongan kepada Palestin serta memberi tekanan supaya Palestin dapat dibebaskan sepenuhnya.
Kita turut bertanggungjawab ke atas isu Palestin.