Video:Macam Mana Niat Puasa Sebulan? - Ustaz Azhar Idrus Jawab


Assalam...di sini ambe nak share sal kemusykilan niat puase, al maklum la ade antara kita ni kdang-kadang terlajak tido smpai terlepas waktu sahur, dan secara automatik nya tak sempat la untuk berniat puasa...so untuk mnyelesaikan msalah korang ni, jom sama-sama tnye UAI...




p/s: Untuk lebih bnyak video pendek soal jawab dari UAI
jom subcribe kami Klik di Sini

AGEN DROPSHIP DICARI!!!!Jom Jana Pendapatan Tanpa Modal..

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Najwa Niaga Enterprise(CT-0026318-H) kini mempelawa kepada anda yang berminat untuk menjadi Agen Dropship kami. Dengan menjadi agen Dropship berdaftar, anda boleh melakukan perniagaan anda dan hanya perlu mempromosi produk, mengambil pesanan dari pelanggan melalui website/blog/facebook dan lain-lain cara promosi online. 




APA ITU DROPSHIP?
Dropship merupakan model perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar (dropshipper) hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual dengan kadar harga komisyen yang telah dipersetujui oleh kedua belah pihak.

Kaedah ini telah dikenalpasti berleluasa digunakan. Ianya juga memberikan kadar keuntungan yang tinggi kepada pihak pengedar (agen dropship) kerana tidak perlu melalukan perkara berikut:
a) tidak perlu modal untuk berniaga. Hanya promosikan barangan kami mengikut cara anda (fb/website/blog dll).
b) Harga dropship telah ditetapkan untuk anda dan anda perlu mempromosikan produk dengan harga retail yang dinyatakan atau anda boleh mark-up sendiri harga mengikut penilaian anda akan tetapi harga tersebut haruslah munasabah/logik.
c) tidak perlu menyimpan stok dan menyediakan modal untuk pembelian stok.
d) tidak perlu tempat simpanan stok atau pejabat urusan yang tentunya memerlukan kos sewa bagi meletakkan semua stok
e) Urusan pembungkusan dan penghantaran diuruskan sepenuhnya oleh pihak kami.




SYARAT MENJADI AGEN DROPSHIP KAMI ADALAH:
1) Amanah dan jujur.
2) Aktif , kreatif dan rajin
3) mempunyai akaun bank Maybank @ Cimb atau kedua-duanya sekali serta wajib mendaftar Online Banking untuk mudah semak transaksi daripada pelanggan.
4) Pastikan anda mempunyai tapak jualan contohnya Facebook/Blogspot/Website/Nak jual Offline pun takde masalah.

STEP 1 :
Copy dan upload gambar apa2 produk barangan kami yang hendak dipromosikan. Gambar produk akan kami upload di dalam blog ini di slot produk. Anda terlebih dahulu perlu pastikan availability produk tersebut dengan kami sebelum anda mengambil payment dari customer.

STEP 2:
Jangan lupa dapatkan maklumat kadar Postage (Poslaju) dari kami.

STEP 3:
Kaedah promosi dan mencari customer terpulang pada kekreatifan dan kerajinan anda. ( chatbox blogger kedai lain/sewa iklan/post dekat FB dll)

STEP 4 :
Jika ada tempahan confirmkan betul2 dengan customer kod produk yg ingin dibeli.
Lepas dah confirmkan dengan customer kod produk boleh emailkan kami 

Tracking number akan diberi melalui email. 

Sekiranya parcel telah di hantar (kami menggunakan khidmat poslaju, kecuali dimaklumkan perkhidmatan pos lain), tetapi tidak diterima dalam 1-2 hari bekerja seperti yang dinyatakan oleh pihak poslaju, ianya bukan lagi kesilapan/kesalahan pihak kami kerana pembayaran perkhidmatan Pihak pos telah pun dibayar dan Pihak pos perlu dipertanggungjawabkan sepenuhnya . 

Oleh itu, harap maklumkan kepada penerima untuk merujuk dengan pihak pos di talian 1300-300-300 dengan memberikan nombor tracking yang diberikan untuk tracking parcel.

Setelah pembayaran dibuat, penghantaran akan dilakukan keesokan hari bekerja kecuali dimaklumkan ada perubahan atas faktor keperluan lain atau kecemasan.


SEKIRANYA ANDA BERMINAT MENJADI AGEN DROPSHIP KAMI, Anda boleh  :

1) Emailkan nama, ic no, alamat dan no fon ke 
    email ke najwaniagaenterprise@gmail.com tajuk  "NAK JADI DROPSHIPPER"..

Sama-sama kita berusaha untuk kejayaan bersama.. Selamat Maju Jaya!!!!!
"Man Jada Wa Jada"..

BABY CARRIER


MULTIFUNCTION BABY CARRIER..



Description :
Fabric Polyester

Suggested Age 0m +,(3.5kg to 20kg)
Available Colour Blue & Green (Red -SOLD OUT)
Retail Price RM59.00
Dropship Price RM54.00
(not include postage)
Suggestion How To Use...




Baby Pre-Walker Shoes


PRE-WALKER SHOES (harga tak termasuk pos)
K05
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K04
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K08
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K14
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K07
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K03
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K06
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K09
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K36
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K39
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K38
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K37
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00

K19
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K29
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K20
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K30
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K33
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K14
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K32
Available sizes:
0- 6 month
6- 12 month
12-18 month
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K26
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K27
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K28
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K23
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K17
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K13
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K35
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K25
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K21
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K11
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K15
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K22
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K24
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K16
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K18
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K12
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K31
Available sizes:
0- 6 month (11cm)
6- 12 month (12cm)
12-18 month (13cm)
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00
K34
Available sizes:
0- 6 month (11cm)

ONLY ONE LEFT!!!
Retail Price : RM25.00

Dropship Price : RM21.00













BABY CLOTHES


SET T-SHIRTS + PANTS

Car Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour Blue
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00 
(not include postage)

Giraffe Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour Yellow
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00
(not include postage) 

Dino Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour Green
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00 
(not include postage)

Zebra Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour yellow
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00 
(not include postage)

Fish Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour orrange
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00 
(not include postage)


Lollipop Print Baby Tee + Pants (2pcs Set)Description : 
Fabric Quality Cotton
Size 80,90,100
Suggested Age 80(1-2y),90(2-3y),100(3-4y)
Colour Pink
Retail Price : RM22.00
Dropship Price : RM20.00 
(not include postage)

SIMPLE DRESS
Floral Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour light pink

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Colourful Polkadot Print Baby Dress
Description : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour White + Green

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Butterfly Print Baby Dress
Description : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour White + Pink

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Strawberry Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour White + pink

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Dots Print Baby Dress - Light Pink
Description : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour White + pink

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Little Strawberry Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour light pink

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Flowers Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour As shown

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Cupcakes Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour As shown

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
Big Flowers Print Baby DressDescription : Fabric Cotton
Size Free
Suggested Age 1y-2y
Colour As shown

Retail Price RM15.00
Dropship Price RM12.00
(not include postage)
BABY PANTS

Checker Print Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size 95
Suggested Age 95(3y)
Colour Blue
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(not include postage)

Stars Print Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size 95
Suggested Age 95(3y)
Colour Red+Grey
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(not include postage)
Flowers + Dots Print Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size 95
Suggested Age 95(3y)
Colour Soft Brown+ Pink
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(not include postage)
Flowers + Dots Print Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size 95
Suggested Age 95(3y)
Colour Pink + Grey
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(not include postage)
Panda Star Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size  95
Suggested Age 95(18m-24m)
Colour white
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(Not include postage)
Bee Stripe Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size  95
Suggested Age 95(18m-24m)
Colour Yellow
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(Not include postage)
Ladybirds Dots Baby PP Pants
Description : Fabric Cotton
Size  95
Suggested Age 95(18m-24m)
Colour Red
Retail Price RM15.00
Dropship Price RM13.50
(Not include postage)



LOVING BABY ROMPER

I Love Mama Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour Red
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)
I Love Mama Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour Blue
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)
I Love Papa Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour Red
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)
I Love Papa Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour blue
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)
I Love Mama Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour Red
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)
I Love Papa Print Baby Romper
Fabric Mixed Cotton
Size 95
 Suggested Age 95(18m)
Colour Blue
Retail Price RM25.00
Dropship Price RM21.50
(not include postage)